BERGSIG CHARDONNAY 2014

BERGSIG CHARDONNAY 2014

BERGSIG CHARDONNAY 2014
BERGSIG ESTATE
BREEDE VALLEY, JIŽNÍ AFRIKA

Odrůda: : 100% Chardonnay

Historie:Toto vinařství nazvané výstižně Bergsig (Horská vyhlídka), je situováno na svazích, kde se potkávají vysoko se tyčící Drakenstein a pohoří Hex River. Rodinná farma, založená roku 1843, je jednou z mála vinařských usedlostí v distriktu Breedekloof. Vlastní ji rodina Lategan a v současnosti ji řídí De Wet Lategan, který zastupuje již šestou generaci. Toto tradiční historické vinařství, situované u Bainskloof Pass kde se údolí Bergsig zužuje, se pyšní nejen skvělými a oceňovanými víny, ale také nádhernými vyhlídkami.

Barva: Zlatá, intenzivní

Vůně: Aroma subtropického ovoce doplněného o tóny broskví, to vše podtržené krémovými komponenty z fermentace v dubu.

Chuť: V ústech je krémové, svěží, vyvážené, s tóny másla, karamelu a citrusů, s dlouhou a příjemnou dochutí.

Snoubení s jídlem: Mořské plody, uzený losos, humr, bažant, kuřecí a vepřové.

Ideální teplota podávání: 8 – 10°C

Obsah alkoholu: : 13 %

Opakované objednávky:
Běžná cena: 391 Kč

Cena pro členy s 20% slevou: 313 Kč*
*Platí při objednání do 60 dnů od dodání zásilky CDV.

Pár slov o odrůdě Chardonnay:
Tato odrůda, nyní velmi rozšířená a populární po celém světě, vznikla před dlouhou dobou v Burgundsku a je jedinou bílou odrůdou povolenou pro výrobu Champagne. Ve Francii vznikají nejznámější, osobitá a velmi minerální vína z této odrůdy v apelaci Chablis, díky specifickému složení půdy a klimatu. Často mají až kovovou příchuť a vysokou kyselinku. V Novém světě jsou vína této odrůdy poměrně odlišná, plná, s velmi ovocným charakterem, od lehčích citrusových až broskvových tónů po těžší vína z horkých podnebných pásem, kde je typický vyšší obsah alkoholu, nízká kyselinka a tropické ovoce v chuti i vůni. Při vinifikaci Chardonnay se často používá malolaktická fermentace, díky níž se ovocné kyseliny zjemní a víno získá krémovitost a chuť po másle či oříšcích. Další typické metody zahrnují zrání v dubových sudech, jež víno zakulacuje a dodává mu taniny a kouřový až kořenitý charakter, či battonage, tedy promíchávání kvasnic ve víně během fermentace, které vínům dává charakteristickou chuť a strukturu.

Můžete si objednat na members@clubdelvino.cz nebo volejte na tel. č. 222 210 648